Image 0 Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6 Image 7 Image 8 Image 9 Image 10 Image 11 Image 12 Image 13 Image 14 Image 15 Image 16

Μεσογειακή μαγειρική εμπειρία

  Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι στο υπέροχο κόσμο της γεύσης στην Μεσογειακή κουζίνα, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας στην παραδοσιακή γαστρονομία, δίνοντας την αξία που αρμόζει στην εμπειρία της γεύσης.

  Τα μαθήματα γίνονται όλο το χρόνο μετά  από κράτηση, με την καθοδήγηση του Δημήτρη Μάντσιου που διδάσκει πιστοποιημένα την μαγειρική τέχνη.

Το καλοκαίρι στον κήπο κάτω από τη δροσερή σκιά των πλάτανων και τους χειμερινούς μήνες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

  Πάντα οργανωμένα και με μεθοδικότητα που αποκτήθηκε μέσα από πολύχρονη εμπειρία, θα μαγειρέψουμε βήμα βήμα αναλύοντας τα υλικά, τη μεθοδολογία και την τεχνοτροπία του μαγειρέματός τους. Και όσο στο φούρνο, στις κατσαρόλες ή στο ψυγείο θα μετουσιάζετε το δημιούργημα σας, θα λύσουμε κάθε απορία συνοδεύοντας απολαυστικά ροφήματα.

  …και μετά ξεκούραση στα άνετα δωμάτια, μέχρι την απόλαυση των κόπων σας συνοδεία με τα υπέροχα κρασιά από τους αμπελώνες της Νάουσας.

  Μακεδονίτικες και Μεσογειακές  συνταγές μοναδικά φτιαγμένες γιατί θα έχουν μέσα κάτι από εσάς, τη δημιουργικότητα σας και αυτό τα κάνει απολαυστικά σε γεύση, άρωμα και συγκίνηση.

Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 2 άτομα μέγιστος 12 άτομα

  Μαγειρική καθοδήγηση για  ντολμαδάκια αυγολέμονο με αμπελόφυλλα  μπουγιουρντί μια πολύχρωμη σαλάτα γκιουλ μπαξέ, οι τεχνικές για ένα γευστικό μοσχαράκι γιουβέτσι καθώς και για ένα γλυκό έκπληξη.
Κόστος   € ανά άτομο.

Ενδεικτικό τριήμερο πρόγραμμα  Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής : 2 άτομα  μέγιστος : 12 άτομα.

  1η ημέρα : Ζυμώνουμε ψωμί, αναλύουμε τη μεσογειακή διατροφή και τις αξίες της, τα χρησιμοποιούμενα υλικά και τεχνικές μαγειρέματος. Μικρές παρασκευές από ορεκτικά για μια βραδιά με τσίπουρο διπλής απόσταξης και γράπα. Εντοπίζουμε τις διαφορές τους και τα απολαμβάνουμε αλλάζοντας γευστικά σενάρια.

  2η ημέρα : Φτιάχνουμε την χωριάτικη σαλάτα, το  τζατζίκι και την μελιτζανοσαλάτα,  αναλύουμε και μαγειρεύουμε τον μουσακά και τους κεφτέδες στην άρμη, εναλλακτικά τον χειμώνα το πρασοσέλινο και τους σαρμάδες, Μετά τον απογευματινό καφέ φτιάχνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο και γαλατόπιτα. Γευόμαστε τα δημιουργήματα μας μεσημέρι και βράδυ ανάλογα με την διάθεση, συνοδεία με το κορυφαίο ξυνομαυρο Νάουσας.

  3η ημέρα: Ανοίγουμε φύλλο για πίτα και κάνουμε δυο διαφορετικές πίτες ανάλογα με την εποχή.

Φτιάχνουμε γεμιστά, γκαβόψαρα, πλατσίντα, φάβα, και απολαμβάνουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

  Μετά τον απογευματινό καφέ εκπαιδευόμαστε στα μυρωδικά, ρίγανη θυμάρι δυόσμο φασκόμηλο δεντρολίβανο και στους συνδυασμούς τους και φτιάχνουμε παιδάκια με μέλι και θυμάρι και μια σαλάτα έκπληξη. Δειπνούμε με μοναδικές γεύσεις συνοδεύοντας τις με το εύγευστο κρασί λευκό από μαύρα σταφύλια της εταιρίας Χρυσοχόου στο οποίο ακολουθείται η μέθοδος οινοποίησης ¨blanc de noir.
Κόστος    € ανά άτομο

  Ανάλογα μπορούν να προσαρμοστούν 5νθήμερα 6ήμερα ή 7ήμερα  προγράμματα   τα οποία περιέχουν τόσο εξορμήσεις στα γύρω οινοποιεία, ελειογευσία και γευστική δοκιμή τυριών (φέτα  γραβιέρα μπάτζος απλός και καπνιστός,  γιδοτύρι μυζήθρα ) και σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών σε αρχαιολογικό θρησκευτικό και περιπατητικό τουρισμό.

  • NAOYSA0
  • NAOYSA1
  • NAOYSA2
  • NAOYSA3
  • NAOYSA4
  • NAOYSA5
  • NAOYSA6
  • NAOYSA7
  • NAOYSA8
  • NAOYSA9
  • NAOYSA10
  • NAOYSA11
  • NAOYSA12
  • NAOYSA13
  • NAOYSA14
  • NAOYSA15
  • NAOYSA16

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση". Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

           

Copyright 2011 Esperides Hotel. All Rights Reserved

Design & Development by Opportunus